Escoltar

Equip investigador

kk
El grup consta de set doctors en plantilla, dos professors associats, dos contractats post-doctorals, 12 becaris pre-doctorals i 5 tècnics, que provenen d’una gama àmplia d’especialitats dins de l’àrea de ciències de la vida: biologia, bioquímica, nutrició i dietètica, ciències genòmiques i ciència i tecnologia dels aliments, entre d’altres.

 

Professors

Prof. Andreu Palou Oliver Catedràtic de Bioquímica i Biologia Molecular de la UIB. Director del Laboratori de Biologia Molecular, Nutrició i Biotecnologia de la UIB (1995- ), del Grup NUO del CIBERObn i Membre del Consell de Direcció del CIBERobn (2010- ).

Prof. Catalina Picó Segura - Catedràtica de Bioquímica i Biologia Molecular de la UIB i subdirectora del LBNB. Membre del Comitè Científic de la AECOSAN (2011-2015). Investiga les interaccions entre la dieta i gens (nutrigenòmica), epigenètica i programació metabòlica de l'obesitat, les relacions entre dieta i salut, i la identificació de nous biomarcadors de salut. Sotscoordinadora del projecte BIOCLAIMS (2010-2015).

Prof. Francisca Serra Vich - Catedràtica de Nutrició i Bromatologia de la UIB. Experta Nacional a la Direcció General de Ciència, Investigació i Desenvolupament, Comissió Europea (Brussel·les) (1997-2000). Investiga les bases moleculars de l’obesitat, incloent la nutrigenòmica, nutrigenètica i epigenètica. Directora I+D de la primera spin-off de la UIB (Alimentòmica S.L.). 

Prof. Mº Luisa Bonet Piña Catedràtica de Bioquímica i Biologia Molecular de la UIB. És investigadora sènior i secretaria científica del LBNB. Investiga les bases moleculars i cel·lulars del control del pes i l’adipositat corporal i la seva interacció amb components bioactius dels aliments; nutrigenòmica, nutrigenètica i nutriepigenètica; relacions entre dieta i salut; i alimentació funcional per al control de l’obesitat i les seves seqüeles metabòliques.

Dra. Paula Oliver VaraProfessora titular de Bioquímica i Biologia Molecular de la UIB. Investiga marcadors moleculars de l’efecte de la dieta i els seus components sobre el metabolisme i la salut, utilitzant cèl·lules sanguínies, i l’activació del teixit adipós marró com a prevenció de l’obesitat. Coordinadora adjunta del subprograma 5 sobre Biomarcadors en CIBERobn.

Dr. Joan Ribot Riutort - Professor titular de Bioquímica i Biologia Molecular de la UIB. Especialista en Bioquímica Clínica. Investiga les bases moleculars i cel·lulars del control del pes i l’adipositat corporal i els efectes de components actius i funcionals dels aliments sobre aquests processos. Coordinador del “Grupo de Bioquímica de la Nutrición de la Sociedad Española de Bioquímica y Biología Molecular”.

Dra. Ana Mª Rodríguez Guerrero - Professora titular de Bioquímica i Biologia Molecular de la UIB. Investiga les bases moleculars de l’obesitat i les seves complicacions, i la seva prevenció a través d’intervencions nutricionals perinatals, així com la regulació del metabolisme per senyals. Co-directora del Màster Universitari de Nutrigenòmica i Nutrició Personalitzada i secretaria de la comissió acadèmica del Doctorat Inter-Universitari de Nutrigenòmica i Nutrició Personalitzada.

Dr. Josep Mercader Barceló - Professor associat de la UIB. Treballa com a investigador al departament d’I+D d’Alimentòmica S.L. en el desenvolupament de tests nutrigenètics. 

Post-docs

Dra. Juana Sánchez Roig - Investigadora Ramón i Cajal de la UIB. Investiga els efectes de la nutrició materna en el desenvolupament neonatal i en el pes corporal en l’edat adulta, així com la identificació i caracterització de biomarcadors nutrigenòmics predictius d’un “fenotip saludable” protector davant el desenvolupament de sobrepès/obesitat i les seves complicacions.

Dra. Bàrbara Reynés Miralles – Investigadora contractada del CIBERobn. Investiga una fracció de cèl·lules sanguínies com una bona font de biomarcadors del desenvolupament de l’ obesitat, recuperació metabòlica i del procés de marronització.

Estudiants de doctorat

Nara Jimena SzostaczukContractada pre-doctoral CAIB

Andrea Arreguín – Becària pre-doctoral ProDep (Mèxic)

Margalida Maria Cifre CalafatContractada pre-doctoral FPI

Catalina Amadora Pomar OliverContractada pre-doctoral FPU

Alba Serrano Bengoechea - Contractada pre-doctoral

Sebastià Galmés MonroigContractat pre-doctoral CAIB

Andrea Mosqueda – Becària pre-doctoral CONACYT (Mèxic)

Bojan Stojnic - Contractat pre-doctoral UIB

Teresa YauContractada pre-doctoral FPU

Alberto Ángel Martín – Becari pre-doctoral Fundación Carolina (Colòmbia)

Tècnics

Enzo Ceresi - Titulat superior CIBER

Paula Núñez Polo - Tècnic de laboratori superior

Miguel García Gabilondo - Tècnic de laboratori superior

Pere Josep Pons Vives - Tècnic de gestió

Alice Chaplin - Tècnic de gestió

Alimentòmica S.L.

Prof. Andreu Palou Oliver – Director científic

Prof. Francisca Serra Vich – Directora d’I+D

Andreu Palou March – Director executiu

Dra. Mariona Palou March – Investigadora Torres Quevedo

Dr. Josep Mercader Barceló - Investigador Torres Quevedo

Agustí Sabater Bibiloni – Contractat predoctoral MINECO (Doctorat Industrial)

Toni Asensio – Becari Ayuda Accedemos 2016

Raúl Gil Caraballo - Tècnic d'investigació