Nutrigenòmica i Obesitat

l

El grup d’investigació d’aquest laboratori, Nutrigenòmica i Obesitat, dirigit pel Prof. Andreu Palou, es centra en l’estudi dels mecanismes del control del pes corporal i les seves alteracions en l'obesitat, en el control de la homeòstasis energètica per nutrients i també en aspectes relacionats amb la seguretat i qualitat alimentària

Principals línies d’investigació

  • Control del balanç energètic: ingesta, eficiència energètica i termogènesis adaptativa

  • Programació metabòlica (metabolic imprinting). Epigenètica 

  • La nova funció de la leptina: llet materna, biomarcadors nutrigenòmics i prevenció de l'obesitat i les seves complicacions

  • Control de la proliferació i diferenciació cel·lular: adipogènesis 

  • Seguretat i qualitat alimentària

  • Nous aliments i declaracions de salut (Nutrition and Health Claims) i novetats en aliments a la UE

A més a més, es venen desenvolupant col·laboracions i projectes més aplicats amb empreses nacionals i multinacionals capdavanteres de la I+D+i en alimentació i salut (Danone, Unilever, Coca-cola, Bioibérica, Puleva, Biosearch, Food Compliance, K&L Gates,...).

hhLa trajectòria científica i d’investigació del grup ha permès consolidar un gran número de relacions amb grups d’excel·lència d’àmbit internacional i nacional. A continuació, podeu trobar més informació sobre alguns dels projectes en els que està involucrat el grup, publicacions recents i premis obtinguts: